Gradinita Kity Bity

Posted On 21 Oct 2014
By :
Comment: Off

Valorile promovate de gradinita: Autonomie, Grija, Respect, Calitate, Iubire, Loialitate, Originalitate

Pentu a mentine gradinita noastra in stare de functionalitate eficienta si cu atat mai mult, pentru o crestere a performantelor sale este necesara o adoptare a resurselor umane la transformarile care au loc in societate.
O astfel de adaptare presupune permanente schimbari in cadrul institutiei de invatamant, schimari ce trebuie prevazute, proiectate, implementate, evaluate.
Vom atinge succesul numai daca vom intelege si intreprinde schimbarea, educandu-ne capacitatea de a ne concentra pe “ce” si “cum” trebuie facut in mod concret:
– o viziune clara; proiecte care sa materializeze viziunea si oameni dispusi sa-si asume ducerea acestui proces pana la capat, complet, fara echivoc;
– perfectionarea continuua in specialitate in scopul modernizarii actului didactic si adaugarii de “plus-valoare” personalitatii copilului; deschidere catre nou; modificarea anumitor rutine de lucru.
– Un exeritiu profund de invatare colectiva, fundamentat pe incredere, ocestitate, competenta si performante.
Avem misiunea de a procura, de a veghea, de a crea calitatea serviciilor oferite de noi, pentru ca toti copii nostril au dreptul si trebuie sa primeasca cea mai buna educatie.
Dorim sa oferim copiilor si parintilor un mediu educational prietenos, incluziv, in care sa fie promovate valori precum: respectful, increderea fata de sine si fata de ceilalti, cinstea, toleranta, acceptarea diversitatii culturale si lingvistice asigurand tuturor copiilor accesul egal la o educatie de calitate, bazata atat pe resurse umane performante,cat sip e noile tehnologii ale informatiei si comunicarii.
Asiguram asadar, sanse egale la educatie si la dezvoltare deplina pentru a da posibilitatea afirmarii potentialului maxim al copilului. Si pentru ca “maine inccepe astazi”, avem misiunea de a forma personalitati puternice, ordonate, creative si independente, in scopul adaptarii cu usurinta la o societate in continuua schimbare.
De asemenea, incepem cu noi insine acea schimbare care sa ofere copiilor, parintilor, comunitatii, modele umane demne de urmat pentru care devotamentul, loialitatea, profesionalismul, deschiderea catre stiinta si buna crestere sa fie armele de lupta infailibile.
NOI PREGATIM COPILUL PENTRU VIATA!!!

Noi suntem prima institutie de invatamant cu care copilul, abia iesit de sub tutela si protectia familiei, intra in contact. Noi suntem prima intalnire a copilului cu un educator, pentru ca nu exista devenire umana fara aceasta intalnire. Pana acum copilul este ceea ce familia a facut din el, pentru ca ceasul nasterii copilului este inceputul educatiei sale. De aici incolo intervenim si noi conform consacratului proverb francez: “fiecare copil pe care-l educam este un om pe care-l castigam!”
NOI PREGATIM COPILUL PENTRU SCOALA!!!

Noua educatoarelor, ne revine sarcina plina de raspundere de a pregati copii pentru scoalasi pentru viata ulterioara. Acum si aici se toarna fundatia. Instruirea si educarea copiilor dumneavoastra intr-un mediu institutionalizat, cu cadre special pregatite pentru aceasta, dupa un program si un orar bine gandit si stability, aspecte care solicita copilul la un effort de adaptare. Dorim sa ii transmitem copilului impresii noi, sa i le reamintim pe cele vechi, sa il apropiem de domenii de cunoastere pentru a-i usura intrarea in scoala si in viata.
NOI NE ATINGEM SCOPURILE PRIN JOC!!!

Blaga spunea: “Intelepciunea si iubirea mea e jocul!” Jocul este munca copiilor; jocul cu alti copii creeaza notiunea de “a da” si “a lua”, aspect essential pentru viata normala. Prin joc copilul este activ, intra in relatie cu ceilalti, invata sa traiasca dupa anumite reguli si norme. Jocul determina cresterea increderii in sine, dorinta de autodepasire. Noi stim cum sa ne jucam cu copilul pentru ca acesta sa nu simta efortul depus, stim sa devenim noi insine copii, de aceea ii putem creste si educa in mod exemplar.